Novi Sad
07.08.2013.
11:53 > 12:13
Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od potpredsednika pokrajinske vlade i člana Nadzornog odbora Fonda za razvoj Vojvodine Gorana Ješića da se odrekne bar jedne od tih funkcija.
  • @Vladimir

    12.08.2013 16:12
    Vi zbunjeni?
    Niste Vi, gospodine Vladimire, zbunjeni nego ste samo izgubili iz vida da se ni ovi drugi ne kopcaju na ledjima.
    To sto niste Vladimir Jesic, ne menja stvar mada posle ovog komentara moze da unese i odredjenu dozu sumnje. Ako niste Vladimir Jesic jeste zastitnik lika i dela Vladimira Jesica i u tome treba da trazite problem.
    Da ne teoretisem, kao i Vi, bicu direktan.
    Ako taj vas predstavnik Skupštine Vojvodine koja predstavlja vlast ove pokrajine i koju su građani birali više nego ubedljviom većinom moze sa tog mesta gde se nalazi da kontrolise ustanovu kojoj ta ista Pokrajina daje pare sta on trazi u tom Nadzornom odboru? Osim da tamo sakrije svoje i vase mahinacije.
    Da li Vam je sada jasno da nije rec o tome da li sam kivan na Jesica, a nisam, nego da ne treba da sedi u Nadzornom odboru i na svakoj stolici gde je svoju guzu smestio.
    Ko osporava pravo potpredsedniku skupštine Vojvodine da bude kontrolor pokrajinskih para? Odakle ste Vi to zakljucili. Naprotiv, neka taj potpredsednik kontrolise te novce, ali ne da kontrolise samog sebe. Sta je tu pomalo nedosledno? Dakle, još jednom, neka nase pare kontrolise potpredsednik skupstine i neka ne sedi na svakoj stolici gde njegova guza moze da se uvali. U nadzornom odboru neka sede neki drugi cestiti, posteni i strucniji od jesica za taj posao. necete reci da takvih u ovoj pokrajini nema?!
    I sta kazete, ne znate doticnog gospodina, a slucajno sve ostalo znate?
    To da neki sportista mora da pored svog mesta navede i bivšeg gradonačelnika da bi se Ješiću priznalo da je nešto dobro uradio za Inđiju je Vasa konstrukcija, a moja je da je eto taj mladi decko slucajno iz Indjije da je uspesan sportista, da se za tu Indjiju zna i mimo tog vaseg nadasve uspesnog Jesica, uspesnijeg od onog ortopeda iz Subotice. Ako sam dobro registrovao te omladince ti se nece zahvaljivati ni Vama, ni Jesicu niti tom Vucicu. A sto bi se i zahvaljivali?
    Dakle, mozete vi braniti Ješića, a moze vas on kao lik i interesovati, nego... za razliku od vas niti nas interesuje niti smo skloni da mu pravimo spomenike. Ako se malo spusti iz visina mozda postigne i ponesto vise od ovog sto sada cini. Mozda Vi do kraja i budete u pravu. za sada ste debelo u zabludi.
  • brka

    10.08.2013 08:43
    gavrilo princip
    kog bre principa? kakvim se vi principima vodide??
  • Vladimir

    08.08.2013 13:36
    Pomalo sam zbunjen što neko ulazi u polemiku sa mnom pošto to nije bila moja namera. No, za one više paranoidne, neverovatnom slučajnošću ja nisam Vladimir Ješić, već onaj drugi Vladimir iz Srbije... Tako da nemam hacijende na Popovici i sl. Mislim, logika da neko ko se zove kao Ješićev brat i ne misli kao vi mora da je član porodice pokazuje nivo dubokog razmišljanja koje je gospodjica "Pitanje" uložila u ovu temu.
    No, da samo u par rečenica pokušam da objasnim svoj stav. Prvo, i logika "ja ne znam kako treba, ali znam kako ne treba" je za mene zbunjujuća. I dalje mi nije jasno zašto predstavnik Skupštine Vojvodine koja predstavlja vlast ove pokrajine i koju su građani birali više nego ubedljviom većinom, ne treba da sedi u Nadzornom odboru ustanove kojoj da ista Pokrajina daje pare. Za razliku od vas, ja mislim da tako treba. Možda grešim. E sad, koliko sam uspeo da pokačim, većina vas je kivna na Ješića, što je OK, budite kivni na koga hoćete, vaše pravo. Ali, osporavati pravo potpredsedniku skupštine Vojvodine da bude kontrolor pokrajinskih para je pomalo nedosledno. Dakle, još jednom, a ko treba da kontroliše naše pare? Vidim takođe da je većina na "ti" sa Ješićem i znaju da je on najveći bašibozluk Srbije. Dobro, ja ne znam dotičnog gospodina, osim po čuvenju, kao i po tome da je njegova lista u njegovoj opštini nakon 4 godine vlasti dobila preko 40% glasova, da je u zadnjih 5 godina otvorena jedna masa fabrika i da je pre par godina Inđija proglašena za jednu od najperspektivnijih opština u Evropi. Pa valjda je mrvica toga njegova zasluga? A čak i da nije (i ovde sam zbunjen zašto bi neki sportista morao da pored svog mesta navede i bivšeg gradonačelnika da bi se Ješiću priznalo da je nešto dobro uradio za Inđiju; ili su se i omladinci trebali zahvaljivati Vučiću?), postoje, valjda, neki dokazi koji nisu na nivou "moja komšinica koja zna njegovog starog". Dakle, ja ne branim Ješića, niti me on kao lik uopšte interesuje, nego mislim da Pokrajinska skupština treba da kontroliše kako se troše moji novci. Ako je problem Ješić, onda to nije sukob interesa, nego problem ličnosti. A ako ste pažljivo pročitali tekst, videli ste da bi bilo koji drugi potpredsednik Skupštine takođe bio u sukobu interesa. Dakle, izgleda da je problem ličan, a pravimo se da je principijelan.
    E da, samo za kraj-ko je opustošio Srbiju i Novi Sad (Inđija mi ne izgleda baš nešto opustošeno, naprotiv)-pa uključite TV, evo ih svaki dan na televizji, samo umesto četničke kame nose kravate i umesto proterivanja ljudi iz Hrtkovaca (pardon, Srbislavaca) govore o "bremenu odgovornosti" koje sa sobom nosi vlast. Ili ste možda zaboravili... Ili mislite da ste bolje živeli 90tih?


  • Milivoje

    08.08.2013 12:28
    @Anonimus
    Dovoljno ti je to sto je objavio podatke o aflatoksinu, a nisi se zapitao zasto ih ranije nije objavio, dok je bio na vlasti. Pouzdano znam, da mleko takvo kakvo je pijemo vec godinama, ali on se bas sad nasao pametan, pa odjednom primecuje aflatoksin, monopoliste . . . Al nas je prosvetlio svaka mu cast!
  • nss

    08.08.2013 12:25
    malo li je
    a da mi tebi iz principa dodamo jos koje radno mesto i jos koju platu dok gomila pametne dece sedi bez posla...vi ste svakako nezamenljivi gde god da ste
  • 08.08.2013 10:00
    I ne treba da da ostavku. Ovaj 4. anonimus od dole što nije čuo Ješića da se oglašava, verovatno nije čuo ni za aflatoksin, pa njupa mleko i mlečne proizvode kao i pre, jer je tako čuo na RTS-u da je i pre bilo isto, samo se o tome nije pričalo. Tipičan "građanin" zemlje Srbije. Kakav god da je Ješić - u to ne mogu da ulazim, jer nemam tačne informacije o njegovim računima i imanjima, i ne poznajem ga lično, kao ni većina ostalih komentatora, samo čaršijske priče, ali vidim da Inđiji nije bilo loše dok je on bio gradonačelnik, naprotiv. Jedini je imao m**a da objavi podatke o aflatoksinu, meni dovoljno. A čitajući ove glupe, prizemne komentare koji se obraćaju Ješiću sa "brale" i slično, kao da se znaju sa proplanka gde su čuvali zajedno ovce, kad pročitam, pripadne mi muka. Ovde svi vide bolje šta je u tuđem dvorištu, dok je njihovo, opušteno - prljavo.
  • Busy Bee

    08.08.2013 09:17
    Mnogo je profitabilan taj "princip"...
  • @Vladimir

    08.08.2013 06:12
    Bas ti je logika, Vladimire
    Nego sta htedoste Vi nama reci, Vladimire, ovim Vasim komentarom?
    Ili moji potencijali ne dobacuju ili ste uprskali i sefa i stanicu.
    Nego da krenemo redom. Ko treba da kontrolise? Ne znam, ali znam ko ne treba.
    Sto se tice ulaganja miliona evra u neki projekat, budite sigurni da mi ga ti kao sto je gospodin Jesic i ekipa kojoj pripada ne bi kontrolisali. Sasvim sigurno ne bi bili u sukobnu interesa.
    To, po Vama, može samo biti zaštita interesa (Vojvodine), a po meni hvala i Vama i tim koji su nam te interese stitili i "stite". E sad, da li mi ne volimo Ješića, to je prva stvar.
    Niti ga volimo, niti ne volimo, za razliku od Vas koji ocigledno volite.
    To da niste znali za Inđiju, pre Ješića to mogu da Vam verujem. sada ste sigurno naucili, ali sta Vam to vredi.
    Igrom slucaja, kada biste hteli da znate, znali bi po nekim drugim detaljima, po nekim drugim uspesima pojedinaca ili naroda iz Indjije. Da gledate svojim ocima i slusate Vasim usima mogli ste, npr. zapaziti da neki mladi' iz tamo neke nedo]ije koja se zove Indjija ovih dana potpisa tamo neki profesionalni ugovor sa tamo nekom americkom ekipom i da taj mladic tamo negde na tamo nekim konferencijama za stampu javno i otvoreno rece odakle je. Doduse, gospodina Jesica nije pomenuo, a mozda je i mogao. Vas takodje niko nije nigde citirao, pa mi sad nesto nije jasno, ali to je vec problem ovakvih kakav sam i sam.
    Zaista ne znam ko je upropastio Indjiju, a da prostite i zabole me ko je Indjiju upropastio. meni je krupnije pitanje ko je upropasti i opustosio ovu Srbiju i Grad Novi Sad. na to pitanje mi niko ne rece nista, pa ni Vi, a mozda bi mogli.
    Da ne duzim, dok god se "investitori" (Pokrajina ili republika, svejedno je) ne odreknu kontrole "svoje institucije" i dok god ti vajni kadrovi u Upravnim i Nadzornim odborima javnih preduzeća brste narodnu muku ova drzava iz bezdana izaciu nece i ne moze? I ima li tu logike?
  • prćija

    08.08.2013 05:41
    Tri Palme na otoku sreće
    Je l moguće da će doći na red i ovi maestralni lopovi? Ceo narod zna, svi trpe a oni izigravaju despote i besmrtne moćnike.Ma, samo što pre te "humane u svojim opštinama" dok drugi skapavaju.
    Još Palma i Dulić, pa onda ceo đerdan "uspešnih gradonačelnika i humanista". Pojedini finansiraju svoje opštine (i svoje hacijende), samo je pitanje detaljne analize od kojih to para.Za Vojvodinu nema, za Dembelilendove ima i za neku omladinu ima, da se čvare na grčkom suncu, dok drugima uskraćuju lečenje.Koliko je Srbija u državi Srbiji i koliko careva?
  • 08.08.2013 05:17
    hahahahah, nije po partijskoj nego po funkciji...
    pa kako ga vise nije sramota posle svega, vidi mu se po faci da nije bazdaren, a i izjave su mu takve ...
  • Bukana

    07.08.2013 21:46
    JEŠIĆEV PRINCIP:)
    Daj, nemoj me zasmejavati!
  • Bukefal

    07.08.2013 20:12
    Svaka čast za princip,baš me zanima da li si tako principijelan i u drugim stvarima.Naravno da se nećeš odreći funkcija,posebno u Razvojnom fondu-pa tu su pare,i to velike,moraš još bar unuke obezbediti dok si na vlasti,zar ne?!
  • rile

    07.08.2013 15:41
    Samo bahato Jesicu...neces se odreci funkcija iz principa,sto...da ti nisu ostale u nasledje,samo polako odreces se ti njih.
  • novosađanin

    07.08.2013 15:15
    rezultat
    Rezultat prvog poluvremena Ješić, Knežević 1 : 1
  • @Vladimiru

    07.08.2013 15:13
    Pitanje
    Brate "na" Ješića, Vladimire,razumem da je teško podnositi kritiku, pogotovu kada se kraj jednog ugodnog životnog perioda, ostvarivanog na nesreći naroda i lukrativnim poslovima za koje te ni jedan glasač nije birao,bliži kraju, a budućnost je tako neizvesna,...izuzev ukoliko se ne pobegne na vreme.Jači dokaz o posedovanju prijavljenog i neprijavljenog dobra stečenog na našoj grbači,daće oni koji trebaju da daju, u trenutku kada budu smatrali da je potrebno. Nego, Vladimire, nauči i mene sa kojom si šetao po inim protestima od 1996.,pa na ovamo, kako se to iz starki, vijetnamke i novinarstva, uz kasniju NVO karijeru, stiče hacijenda na Tatarskom brdu ili Čardaku?Mora da sam ja nešto profulala, kad ne umem tako ko ti, za 12 godina
  • Danilo

    07.08.2013 14:51
    Razvojni fond = otimačina od građana, akcionara i
    Zakon o Razvojnom fondu Vojvodine je rugalica pravnim i moralnim principima.Tim zakonom legalizovana je neodgovornost dela rukovodstva Razvojne banke koje sad rukovodi Fondom kao i njihovih političkih nalogodavaca. A drastično su opljačkani i oštećeni mali akcionari, bivši zaposleni i svi građani iz Vojvodine kojima je kroz poslednju emisiju obveznica u korist Fonda oduzeto nekoliko desetina miliona evra iz budžeta.Nadzor treba poveriti nezavisnim i dokazanim strucnjacima a politicari nek usvajaju ili odbijaju godisnje izvestaje.
  • Срем,ац

    07.08.2013 14:33
    ЦОЦО И СУАД АГИЋ
    Е ЦОЦО,теби за инат стављам се на страну Јешића којег, искрено речено на овим функцијама не волем.Баш ме брига за твој пример из Босне,нити је важан као параметар у овој нашој Војводини,нити ме интересује што је Суад осуђен,а Ибро под сумњом.Јешић је био најбољи као градоначелник Инђије,а овде су га исквариле страначке колеге.
  • Vladimir

    07.08.2013 14:20
    Nije mi baš jasna logika da "treba ukinuti članove NO po funkciji". A ko mislite da treba da kontroliše rad pokrajinske institiucije nego pokrajinska vlast? Da li biste vi uložili milione evra u neki projekat, a onda se odrekli kontrole sprovođenja tog projekta zbog sukoba interesa? Ovo, po meni, može samo biti zaštita interesa (Vojvodine), a ne sukob interesa. E sad, što vi ne volite Ješića, to je druga stvar. Mada, ja nisam ni znao za Inđiju, osim kao seoce na starom putu za Beograd, pre Ješića. A ako neko misli da je Ješič upropastio Inđiju, onda mi treba neki jači dokaz od "on ima račun u švajcarskoj banci", pošto je izjava iz Miloševićevsko/Šešeljevske/Vučićke kuhinje.
    Ali razmislite o stupidnosti zahteva da se investitor (Pokrajina) odrekne kontrole svoje institucije. Da li to znači da će se i Republika odreći psotavljanja svojih kadrova u Upravne i Nadzorne odbore javnih preduzeća? I ima li tu logike.
  • seljak

    07.08.2013 13:56
    @sukob interesa
    U pravu je g.Jesic.
    Porodice Jesic i Dulic su u Srbiji zakonom zasticene.
  • 07.08.2013 13:49
    imam ostar zilet ako bude trebala hirurska intervencija jesic/fotelja
  • ZoranNS

    07.08.2013 13:00
    Treba sistemski regulisati, ko
    Treba sistemski regulisati, ko i koliko funkcija može imati i na kojim nivoima, ovako se i ta stvar koristi za obračun sa protivnicima.
  • coco

    07.08.2013 12:58
    Samo može kod nas!
    Pogledajte ovo:

    http://www.javno.ba/bih/spisak-javnih-slubenika-koji-se-nalaze-u-unosnom-sukobu-interesa.html

    i ovo:

    http://www.bitno.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/kaznjeni-prevaranti

    Šta onda reči Ješiću i ovim našim iz Gradske skupštine NS?
    Ako i oni nisu u sokobu interesa, ja sam Crvenkapa.
  • duško

    07.08.2013 12:51
    ---
    i ponovo se pokazuje da ima ljudi koji su kapaciteta da budu maksimalno predsjednici mjesnih zajednica, ili opština. i da taj posao obavljaju sasvim korektno. ali, da za većeg odijela nisu, nemaju kapacitet, ponesu ih svjetla velegrada i onda bace u blato i ono što su iole dobro radili.

    onaj palma je, na kraju, ispao zakon. kakav je god, on barem ne trči u bg po funkciju, pušta druge "orlove" da pljuju po svemu i svačemu. od njega još nisam čuo neki svađalački glas, neku prepirku. neka mi gospodin ješić pokaže jednu stvar koju je za godinu dana uradio, završio, popravio, sem što se nadpljuvava sa svim i svačim preko tvitera...
  • Pitalica

    07.08.2013 12:39
    Ti imaš princip?
    Koliko sam ja razumela,ti "imaš" pola Inđije, stan u Beču, račun u švajcarskoj banci,itd....To su ta imanja o našem trošku.I da ih se nećeš odreći, sa sve tom funkcijicom za koju se držiš, dok narodnom špahlom ne budeš odlepljen, i to znamo.I to ne principijelno,već iskustveno.
  • 07.08.2013 12:30
    Nesto nisam cuo jesica poslednjih godinu dana da se oglasio o bilo kom vojvodjanskom problemu a gle jos je potpredsednik vojvodjanske vlade.
  • Animator

    07.08.2013 12:06
    Nije to Agencija za borbu protiv korupcije...
    ...to je Agencija za borbu protiv političkih protivnika Vučićevog režima.
  • 07.08.2013 12:05
    Apsurd
    Treba zakonom zabraniti da iko može da bude član nadzornog odbora po funkciji. Apsurd je da neko bude član nadzornog odbora i kontroliše rad organa kojem je na čelu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna